Næringsvirksomhet

Det er veldig mange i Norge som velger å drive sin egen næringsvirksomhet enn å jobbe for et selskap. Når man driver noe egent så er det viktig å huske på at man fortsatt må jobbe ganske mye, og noen ganger mer enn det man til vanlig ville ha jobbet om man hadde en 8 til 4 jobb. Når du driver ditt egent selskap er det viktig å tenke igjennom hva du vil drive med og hva som er målet for å drive med dette. Det finnes mange forskjellige bransjer man kan jobbe i og det finnes ganske mange forskjellige måter man kan tenke stort og flott på.

Har du noen gang hatt et ønske om å starte noe for deg selv kan det være greit å skissere en liten plan på hvordan dette kan foregå. Vi foreslår at du skriver en plan hvor du får frem ideen din, hvor mye penger det vil koste og starte denne og hva du forventer av inntekt fremover.

Velge selskapsform

Når du har laget en skisse over det du vil drive med, og hvordan du vil at dette skal gjøres må du ta et valg over hva slags form du vil gjøre aktiviteten eller næringen i. Formen du velger setter visse grenser for hvor mye penger du må legge i dette selv, hvordan du kan finansiere aktiviteten fremover og hvorfor det er som det er.

Aksjeselskap er det klassiske å starte. Du som eier begrenser ditt tap til det som ligger i selskapet. Ingen kan komme til deg som eier og kreve deg for penger. Sånn sett er det veldig greit. Aksjekapitalen må være minimum 30.000 kroner. Har du ikke pengene kan du søke om et forbrukslån eller et annet usikret lån slik at du kan bruke disse pengene for å komme i gang. Skal du starte en bedrift av betydning er det viktig at du legger inn mer i aksjekapital enn det du ser på her som minimum. 30.000 kroner er lite penger. Skal ditt selskap låne penger vil de fleste banker insistere på at du legger inn mer penger enn det som er gjort så langt. Du bør nok som minimum legge inn 100.000 kroner og skal du ta opp større lån bør du vurdere å legge inn 400.000 kroner eller mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *